AJUTOR
IPB
Membrii | Calendar

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( INREGISTRARE )

Reply to this topicStart new topic
> Pilaf de dovlecei
irinaririna
mesaj Jul 2 2009, 05:46 PM
Trimis la #1

Advanced Member

Grup: Infomariaj.ro
Postari: 141
Inregistrat pe: 6-March 09
De la: Suceava
Membrul Nr.: 17,041

Facea mama cand eram eu mica un fel de ghiveci cu dovlecei... Rasfoind cartile de bucate am ajuns la aceasta reteta care seama cel mai bine cu reteta mamei. Am cules-o dintr-o carte de bucate a Editurii Flacara (2009).

Ingrediente:
- 2 dovlecei tineri
- 2 cepe mai mici/ 1 mare
- un ardel gras rosu
- o lingura unt
- o ceasca de orez
- 3 cesti apa
- 50 ml ulei
- 3 rosii
- sare
- piper
- marar

Mod de preparare
Se curata zarzavaturile si se spala.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in untul topit. Dupa 2-3 minute se adauga dovleceii si ardelul taiati cubulete, condimente, uleiul si doua cani apa.

Se lasa la fiert cam 5-10 minute pana se inmoaie putin dovlecelul si se adauga orezul ales si spalat. Dupa ce s-a calit si el putin se pun restul de apa, sucul de rosii, se potriveste de sare si se mai dau cateva clocote.

Se pune si mararul curatit, spalat si taiat.
Teoretic urmatorul pas ar fi introducerea acestei compozitii la cuptor pntru 15-20 de minute.
Pentru ca am avut un orez cu bobul foarte subtire nu a mai fost nevoie deoarece a fiert foarte repede pe ochi.
In functie de orez alegeti varianta care vi se potriveste.
Pofta buna.

Fisiere Atasate
Fisier Atasat  net1.JPG ( 88.22k ) Numarul de Transferari: 3

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
iana
mesaj Jul 22 2009, 03:18 PM
Trimis la #2

Advanced Member

Grup: Moderator InfoMariaj.ro
Postari: 397
Inregistrat pe: 26-March 09
De la: Cluj, Oradea, Brasov, Timisoara
Membrul Nr.: 17,327

Suna foarte bine, pacat ca mie nu imi plac dovleceii... deloc, nici conopida sad.gif

Ati incercat vreodata flori de dovlecei, facute pane? Cei care sunt fani dovlecei au zis ca sunt foarte bune.

--------------------
Nebunia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa te astepti sa obtii alt rezultat. (Albert Einstein)
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 14th March 2010 - 08:41 PM

Organizare Nunta

Firme Nunta

Poze nunta

Discutii nunta