AJUTOR
IPB
Membrii | Calendar

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( INREGISTRARE )

3 Pagini V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Prima casa, chirie? cu parintii? credit? banii jos?
iana
mesaj Sep 20 2009, 09:32 PM
Trimis la #41

Advanced Member

Grup: Moderator InfoMariaj.ro
Postari: 406
Inregistrat pe: 26-March 09
De la: Cluj, Oradea, Brasov, Timisoara
Membrul Nr.: 17,327

Se pare ca incepe s aia amploare programul Prima casa. Zilele trecute am vazut ca a intervenit Boc in analiza mai rapida a analizelor de catre FNGIMM si rezultatele nu se lasa asteptate. Cunostinte de ale mele, care aveau dosarul de vreo 2 sapt depus la ei, au primit rapid aprobare. Stiu si cazuri care stateau si asteptau raspunsul final de peste 2 luni... va dati seama?! ce sanse sa ai sa te astepte vanzatorul tata timp?!

--------------------
Nebunia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa te astepti sa obtii alt rezultat. (Albert Einstein)
Go to the top of the page

+Quote Post
adelamarieta
mesaj Oct 8 2009, 08:50 PM
Trimis la #42

Advanced Member

Grup: Root Admin
Postari: 700
Inregistrat pe: 23-March 09
De la: oradea
Membrul Nr.: 17,272

Asta asa e... si am auzit ca au fost foarte multe cazuri de persoane care exact din aceasta cauza au pierdut banuti frumosi. Ce rai sunt oamenii...

--------------------

Rochii de mireasa scurte

"The piano keys are black and white,
but they sound like a million colours in your mind..."

+Quote Post
Lovely
mesaj Oct 12 2009, 04:35 PM
Trimis la #43

Advanced Member

Grup: Infomariaj.ro
Postari: 80
Inregistrat pe: 25-September 09
Membrul Nr.: 21,597

Noi locuim in chirie,e o cheltuiala pe care o putem acoperi deocamdata si decat sa ne bagam la o rata pe 30 de ani,preferam sa mai tatonam terenul.

--------------------

+Quote Post
adelamarieta
mesaj Nov 3 2009, 12:58 PM
Trimis la #44

Advanced Member

Eu tot timpul am fost de parere ca la valoarea chiriei se poate plati o rata la banca, pt un credit ipotecar, si stii ca platesti pentru casa ta. Oricum acest pas trebuie facut la un moment dat. Bine, de parerea asta eram inainte sa apara modificarile astea la banci, prin care:
1. abia se mai incadreaza omul ,la credit;
2. dobanzile sunt mari si nu mai prea merita luat (dai peste 100% inapoi)

--------------------

Rochii de mireasa scurte

+Quote Post
Lovely
mesaj Nov 3 2009, 01:46 PM
Trimis la #45

Advanced Member

Postari: 80
Inregistrat pe: 25-September 09
Membrul Nr.: 21,597

CITAT(Marincean Adela @ Nov 3 2009, 01:58 PM) *
Eu tot timpul am fost de parere ca la valoarea chiriei se poate plati o rata la banca, pt un credit ipotecar, si stii ca platesti pentru casa ta. Oricum acest pas trebuie facut la un moment dat. Bine, de parerea asta eram inainte sa apara modificarile astea la banci, prin care:
1. abia se mai incadreaza omul ,la credit;
2. dobanzile sunt mari si nu mai prea merita luat (dai peste 100% inapoi)

si eu am fost de aceeasi parere pana ce am vazut ce au patit prietenii nostrii:
si-au luat credit 70 000 euro din banca asta in conditiile in care el castiga f bine si si-au cumparat o casa in rosu.Pe langa rate au mai avut o gramada de cheltuieli ca sa faca pt inceput casa locuibila.In mai putin de un an valoarea casei cumparate in rosu de la 70 de mii a scazut la 50 mii (adica daca mai asteptau cateva lunii puteau sa o cumpere cu 20 mii mai ieftina),dobanda la banca le-a crescut datorita cresterii euro si platesc cu aprox 70 euro pe luna mai mult decat rata stabilita initial.Intre timp ea si-a pierdut locul de munca si se bazeaza in principal doar pe castigul lui.Ei recunosc ca e foarte greu si ca de multe ori nu pot dormii noaptea ca nu le ajung banii sa se descurce dar stiu ca n-au ce face:au intrat in hora tb sa joace!Daca nu-si achita ratele risca sa piarda si casa si ce au platit pana atunci.Si a trecut abia un an de stres din cei 29 care mai urmeaza.
Sincer nici mie nu-mi place in chirie insa la o adica pot oricand sa ma mut la o chirie mai mica sau sa-mi iau talpasita din timis si sa ma mut in hd unde avem casa(dar unde nu stam din cauza situatiei economice).Imi place sa pastrez decizia in mainile noastre si nu sa fiu la cheremul bancilor.Deocamdata sunt sigura ca se mai poate realiza ceva si in Romania asta fara sa apelezi la un credit!

--------------------

+Quote Post
adelamarieta
mesaj Dec 9 2009, 03:47 PM
Trimis la #46

Advanced Member

O idee ideala de casa smile.gif

Mai multe aici: casa

--------------------

Rochii de mireasa scurte

+Quote Post
Trifu Andra Lari...
mesaj Dec 9 2009, 08:26 PM
Trimis la #47

Member
**

Postari: 29
Inregistrat pe: 21-October 09
De la: cluj
Membrul Nr.: 22,681

Foarte tari cei care locuiesc intr-o astfel de casa! Banuiesc ca-i unica!
Nu cred ca-i stilul meu, dar prietenului meu ia placut foarte tare! Si noi am facut pe 4 Dec., 3 ani de cand stam in chirie, si am avut si noi intentia sa luam un credit, insa am lasat-o moarta, pt ca eu n-as fi avut nervi 30 de ani sa platesc casa! Daca ne ajuta Dumnezeu, anul viitor ne mutam si in casa noua, dar cumparata integral, nu in rate, cu norocul sa se vanda un teren care valoreaza mai mult! Asa ne aranjam si noi la casa noastra, ca altfel am fi stat tot in chirie! Dar nu pot sa traiesc cu gandul ca sunt datoare, mai ales bancilor, cu atat mai putin, pt o perioada enorma de timp!
Programul "prima casa" ? nu am mai auzit nimic despre el! mai merge?

+Quote Post
Victoria
mesaj Dec 18 2009, 12:39 PM
Trimis la #48

Advanced Member

Grup: Moderator InfoMariaj.ro
Postari: 459
Inregistrat pe: 20-April 09
De la: Oradea
Membrul Nr.: 17,796

CITAT(Trifu Andra Larisa @ Dec 9 2009, 08:26 PM) *
Foarte tari cei care locuiesc intr-o astfel de casa! Banuiesc ca-i unica!
Nu cred ca-i stilul meu, dar prietenului meu ia placut foarte tare! Si noi am facut pe 4 Dec., 3 ani de cand stam in chirie, si am avut si noi intentia sa luam un credit, insa am lasat-o moarta, pt ca eu n-as fi avut nervi 30 de ani sa platesc casa! Daca ne ajuta Dumnezeu, anul viitor ne mutam si in casa noua, dar cumparata integral, nu in rate, cu norocul sa se vanda un teren care valoreaza mai mult! Asa ne aranjam si noi la casa noastra, ca altfel am fi stat tot in chirie! Dar nu pot sa traiesc cu gandul ca sunt datoare, mai ales bancilor, cu atat mai putin, pt o perioada enorma de timp!
Programul "prima casa" ? nu am mai auzit nimic despre el! mai merge?

Nu stiu ce e cu programul "prima casa" .. Probabil ca daca mergi pe la o banca te lamuresc ei acolo... smile.gif Sunt si eu curioasa.. cum functioneaza programul asta.. smile.gif

--------------------

+Quote Post
craciun raluca
mesaj Jul 22 2010, 08:53 PM
Trimis la #49

Newbie
*

Postari: 7
Inregistrat pe: 26-February 09
Membrul Nr.: 16,927

[font="Century Gothic"][/font]
buna fetelor!eu locuiesc in italia impreuna cu parintii si sotul meu.inainte de nunta locuiam in aceeasi casa cu parintii mei.oricat de bine ne intelegeam tot timpul era ceva care sa deranjeze intr-un mod sau altul pe careva, asadar dupa nunta ne-am mutat pe cont propriu.nu zic k e usor dar cel putin sunt doar eu cu el si facem cum vrem si ce vrem.este foarte important ca noua familie sa aiba independenta,sa isi gestioneze problemele asa cum li se pare logic sau mai bine. eu sper k in curand sa putem sa ne cumparam si noi o casuta, dar nu stiu dak putem sa o cumparam in romania.vom vedea.dar cu tara intr-o continua criza din 89 nu stiu dak se va intampla curand ceva pozitiv pentru tineri
bafta la toti

+Quote Post
adelamarieta
mesaj Jul 23 2010, 05:58 PM
Trimis la #50

Advanced Member

Bun venit la noi smile.gif si eu sunt de parere ca e foarte impotant sa ai intimitate. Este vorba de viata voastra si chiar daca un gest e deranjant, cat de mic ar fi el, conteaza. Putin cu putin se aduna... si din mic poate deveni mare... casa vreti sa o cumparati aici, asa am inteles. acum preturile au scazut cat de cat, data fiind situatia. v-ati interesat?

--------------------

Rochii de mireasa scurte

+Quote Post

3 Pagini V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 3rd September 2010 - 01:35 AM

Organizare Nunta

Firme Nunta

Poze nunta

Discutii nunta