AJUTOR
IPB
Membrii | Calendar

Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( INREGISTRARE )

2 Pagini V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> spovedania
fdianamaria
mesaj Jul 11 2009, 08:52 PM
Trimis la #21

Advanced Member

Grup: Infomariaj.ro
Postari: 50
Inregistrat pe: 11-July 09
De la: arad
Membrul Nr.: 20,209
Data nuntii:04-10-2004

depinde de religie si de ce iti doresti de fapt.
O curatire a sufletului inainte de acest pas important in viata, nu cred ca strica. Plus ca e ideal ca fiecare din noi sa avem un duhovnic, un preot care sa ne ajute ca parinte spiritual si sa ne ofere raspunsuri la problemele aparute in viata de zi cu zi, in cuplu, etc. Asta nu inseamna ca trebuie sa faci totul asa cum spune el, liberul arbitru fiind mereu cel mai mare atu al credinciosului.
Ca o concluzie: spovedania este o "baie" spirituala care te pregateste pentru viata de familie. Daca consideri ca doresti sa te unesti si in fata lui Dumnezeu, cred ca e una din conditiile necesare inainte de casatoria religioasa. Dar oricum, un preot bun va stii sa-ti explice rolul si importanta ei...
Go to the top of the page

+Quote Post
Kryss
mesaj Jul 16 2009, 12:39 PM
Trimis la #22

Member
**

Postari: 20
Inregistrat pe: 8-July 09
Membrul Nr.: 20,160

Din cate am stiu trebuie ca mirii sa mearga la spovedit cu o zi inainte de cununia religioasa.....eu sincer de mica merg si ma spovedesc ...impartasesc, dar mai greu sa dai peste preoti care sa fie in pas cu timpurile din ziua de azi.......

+Quote Post
sorana
mesaj Jul 29 2009, 10:09 AM
Trimis la #23

Member
**

Postari: 21
Inregistrat pe: 14-July 09
Membrul Nr.: 20,237

CITAT(Ganja @ Jun 5 2009, 10:46 AM) *
nici eu n-am trecut prin asta, dar eu una sunt terifiata :|
sper sa nu fiu judecata pentru ce o sa spun, dar sunt de parere ca nu trebuie sa-ti zici pacatele unui preot, ci lui Dumnezeu direct, prin rugaciune.De ce trebuie sa stie preotul fiecare secret intunecos al tau?Te indeasa intr-o camaruta intunecata (atata iti mai trebuie sa fi si claustrofob smile.gif) ), unde un necunoscut ("cu cutitul la inima") te trage de limba de tot ce nu vrei sa stie..Oricum tot la Dumnezeu ajunge, deci ii poti spune tu direct..oricum El stie deja dedinainte sa o comiti..

scuzati-mi teribilismul, nu m-am putut abtine..sper sa se inteleaga ca totusi nu vad chiar asa lucrurile ci vroiam doar sa atempt la unfel de gluma..sper ca ati ras, si nu v-ati crucit la spusele mele tongue.gif

si mie mi se pare ca nu ai nevoie de intermediar ca sa iti spui pacatele...
dar preotul care tine slujb atrebuie sa fie neaparat si cel la care te spovedesti?????
Pentru ca noi o sa ne casatorim religios in biserica unde slujeste un prieten de-al tatalui meu,care ma cunoaste de cand eram mica...
nu am curaj sa ii spun toate cele lui...dar planuiesc sa ma duc sa ma spovedesc cu o luna inainte la altcineva,pacatele acelea odata confesate sunt iertate,si apoi sa ma duc la prietenul tatalui cu cat mai putine pacate...
ce ziceti???????

+Quote Post
Victoria
mesaj Oct 2 2009, 03:24 PM
Trimis la #24

Advanced Member

Grup: Moderator InfoMariaj.ro
Postari: 459
Inregistrat pe: 20-April 09
De la: Oradea
Membrul Nr.: 17,796

CITAT(Kryss @ Jul 16 2009, 01:39 PM) *
Din cate am stiu trebuie ca mirii sa mearga la spovedit cu o zi inainte de cununia religioasa.....eu sincer de mica merg si ma spovedesc ...impartasesc, dar mai greu sa dai peste preoti care sa fie in pas cu timpurile din ziua de azi.......

La noi (Oradea) asa se face smile.gif A trbuit inainte cu o zi de nunta sa merg la spovedit. Sotul meu nu trebuia ca e reformat.. si pe el nu l-a pus sa se spovedeasca! smile.gif La romano-catolici am fost noi...daca conteaza... smile.gif

--------------------

+Quote Post
Victoria
mesaj Dec 17 2009, 09:42 AM
Trimis la #25

Advanced Member

Grup: Moderator InfoMariaj.ro
Postari: 459
Inregistrat pe: 20-April 09
De la: Oradea
Membrul Nr.: 17,796

CITAT(varadi roxana @ Jan 21 2009, 08:00 PM) *
e obligatoriu........noi am vb cu preotul si nea chemat cu o sapt.inainte de nunta la spovedanie...

In mod normal, spovedania se face chiar inainte de nunta, in aceeasi zi daca se poate... asta ne-a explicat proetul nostru.. smile.gif dar ca suntem incarcati destul in aceea zi.. ne-a chemat in seara dinaintea nuntii! smile.gif pe amandoi... doar eu m-am spovedit.... ca sotiorul meu este reformat, dar a trebuit sa mergem amandoi ca dupa spovedania mea, am facut repetitie! smile.gif Defapt spovedania de aceea se face, ca sa te ierte de cele pacatuite (Faptul ca ati facut dragoste inainte de casatorie, in caza ca a trebuit sa suferi o intrerupere.. ca si asta e pacat, daca v-ati certat, etc... ) si asa sa te casatoresti.. A fost foarte dragut preotul, smile.gif ca dupa ce m-am spovedit, mi-a spus ... ca acuma rezistati voi pana maine.... si apoi continuati dupa ce sunteti casatoriti... smile.gif tongue.gif

Voi ati rezistat o saptamana? tongue.gif

--------------------

+Quote Post
Google Bot

Reclama

Quote Post

2 Pagini V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest subiect (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membrii:

RSS Versiunea Lo-Fi | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net Astazi este: 3rd September 2010 - 01:39 AM

Organizare Nunta

Firme Nunta

Poze nunta

Discutii nunta